The Toy Dolls actuara al juny al festival In-Somni


X.Castillon.El Punt -Avui

El festival In-Somni , que durà a terme la seva 14a edició del 8 a l'11 de juny del 2017, ja ha anunciat tres dels grups que hi participaran, entre els quals destaca per historial i mèrits propis la banda britànica de punk-rock The Toy Dolls , que actuarà el dissabte 10 de juny a La Mirona (22.30 h), juntament amb la formació tarragonina Crim , que presentarà el seu disc Blau sang, vermell cel, publicat aquesta setmana per BCore . També actuarà a l'In-Somni en un local i una data encara no concretats la banda nord-americana d'indie rock Gringo Star, un quartet format el 2008 a Atlanta (Georgia), que aquest any ha publicat el seu quart àlbum, The Sides and In Between, que ha rebut molt bones crítiques als Estats Units. Gringo Star beu de la tradició –Buddy Holly, The Beach Boys– per aconseguir un so propi molt identificable, en la línia de grups com ara Tame Impala i Weezer.

Tornant a The Toy Dolls , el trio liderat per l'incombustible cantant i guitarrista Michael Algar, conegut com a Olga, funciona des del 1979 i per les seves files han passat vora 25 baixistes i bateries diferents: no és fàcil de seguir el ritme vertiginós d'aquesta divertida màquina punk, que ja va actuar a La Mirona el 2010.

In-Somni ja ha posat a la venda algunes entrades a preu reduït per a aquest concert (15 euros més despeses de gestió) i un abonament per a tot el festival (25 euros més despeses), però aquests preus pujaran a mesura que s'anunciïn nous grups i s'acosti el festival.