El Black Music Festival proposa des d'avui trenta concerts


El PUNT AVUI

Amb l'actuació aquesta nit de Charlie Winston a Barcelona, s'inaugura la programació del 16è Black Music , que inclou una trentena de concerts i activitats a càrrec d'11 artistes locals, 5 de catalans i 10 d'internacionals. Prendrà el relleu la gran diva de la música disco Gloria Gaynor, amb totes les entrades venudes des de fa dies, per, durant tres caps de setmana, del 2 al 19 de març, escampar la música negra en 16 espais diferents de 7 poblacions, sobretot Salt i Girona, però també Fornells de la Selva, Bescanó, Barcelona, Perpinyà i, com a nova incorporació, Reus.

Destaquen les actuacions de grans descobriments com ara els americans The Suffers i Jalen N'Gonda (18 de març, La Mirona de Salt), amb el seu soul i ritme en estat pur, i l'anglesa Ala. Ni, una veu que atrapa i a la qual ja anomenen la nova Billie Hollyday (12 de març, Auditori de Girona).

Tanmateix, no tot són artistes forans i The Excitements, Paula Valls, Eduard Gener, Aspencat i molts altres artistes de casa nostra demostraran a l'escenari les seves influències de la música negra arrelades també al país.