Hopeful, illinoise i Unfinished Sympathy, en el sete Actitud Fest


XAVIER CASTILLON - El PUNT AVUI

Tres grups que feia uns quants anys que estaven aturats, els guixolencs Hopeful, els vidrerencs illinoise i els barcelonins The Unfinished Sympathy, actuaran en la setena edició del festivalActitud , que tindrà lloc a Vidreres del 29 al 31 de juliol, organitzat per l'associació Soroll, que va fer pública ahir a la tarda la programació via Facebook. Aquest festival alternatiu i autogestionat, sense caps de cartell ni patrocinadors, programarà una vintena de grups nacionals i internacionals, sempre “amb la filosofia de transmetre, mitjançant la música, actitud, cultura i sentiments”. En la venda anticipada pel web Entradium.com, els abonaments costen 20 euros –sense despeses de gestió–, pels tres dies de concerts, accés a la zona d'acampada i la piscina, i el preu a la finestreta del festival serà de 25 euros. També hi haurà entrades d'un sol dia, que costaran 10 euros el divendres i el dissabte i 6 euros el diumenge. El festival tindrà lloc a l'aparcament de la zona del col·legi Salvador Espriu de Vidreres.

A part de Hopeful i illinoise, que portaran a terme la seva tornada als escenaris dins de l'Actitud, i de la recuperació dels Unfinished Sympathy d'Èric Fuentes, que mai no havien tocat a Vidreres, el festival inclourà també el comiat dels escenaris de la banda (lo:muêso), fundada ara fa 15 anys a Premià de Mar, i també hi haurà un debut: el de Kneel Down, un grup creat per membres d'Hopeful i Human Ashtray. En l'apartat internacional, s'hi poden trobar formacions com ara el grup de garage punk Grasshole, de Melbourne (Austràlia), i els francesos Stinky i The Decline!, a més d'Implore, un trio de grindcore i death metal germanocatalà.

En el cartell del setè Actitud, també s'hi pot trobar un dels concerts de l'esperada tornada dels guixolencs Bullitt i una altra gran aposta empordanesa, Cala Vento, el duet també incorporat recentment al catàleg de BCore.

Altres grups catalans com ara Constrict, Vlack, The Amphetamine Eaters, The Anti-Patiks i Böira compartiran l'escenari i el bon ambient de l'Actitud amb els bascos Sacco i bandes andaluses com ara els cordovesos Viva Belgrado i els punk-rockers gaditans Gas Drummers, amb gairebé dues dècades d'història. Des de la Roca del Vallès arribarà a Vidreres Unclu Dj per completar tres dies de “guitarres, sentiments i cultura”.