El festival In-Somni aposta fort per Girona i pel rock


XAVIER CASTILLON - EL PUNT AVUI

Luna, The Godfathers i The Excitements encapçalen el cartell del festival, que estrena un terra de fusta i una grada.

 

La dotzena edició del festival In-Somni tindrà lloc del 30 d'abril al 2 de maig, a l'envelat del passeig de la Copa de Girona, com en les últimes edicions, però aquest any amb algunes millores substancials: s'estrenarà un terra de fusta, per evitar humitats, i també una grada que donarà al públic l'opció de seure per seguir els concerts amb més comoditat. Aquestes millores reforcen una edició en què l'In-Somni abandona el concepte itinerant per presentar-se com el festival internacional de música independent de Girona, en una aposta clara per la ciutat on va néixer el festival, que segons el seu director, Jaume Massaguer, deixa oberta la possibilitat de fer més endavant concerts a Barcelona o altres localitats. “Estem virant cap a noves sonoritats i perspectives de futur”, va dir dijous Massaguer, acompanyat en la presentació del festival de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. “Aquest any ens hem concentrat molt en el rock i podria ser que continuéssim en aquesta línia, per portar a Girona grups que no són fàcils de veure a les nostres comarques, sempre dins l'àmbit de la música independent”, va afegir Massaguer.

Les dues bandes històriques ja anunciades, els recuperats Luna –la banda de Dean Wareham (Galaxie 500) va actuar el 2002 a Quart– i els britànics The Godfathers, que celebren el seu 30è aniversari, encapçalen un cartell en què també destaca el soul dels barcelonins The Excitements, amb la gran Koko-Jean Davis. El rock de garatge més potent estarà representat pels alemanys The Sonic Beat Explosion i els bascos Porco Bravo, i una de les grans sorpreses pot ser el càntabre Ángel Stanich, amb el seu rock folk lisèrgic. Tornaran al festival els barcelonins The Booty Hunters, amb un còctel incendiari de rock, country i punk, i la programació es completa amb excel·lents grups d'arreu de les comarques gironines: The Basement, The Holy Sinners, Elisma, Rooms, The Double Shame i, com a guanyadors del concurs de grups emergents del festival, Cala Vento. “No descartem que, en els pròxims dies, s'incorpori algun altre grup al cartell”, va indicar Massaguer, que també va anunciar un acord amb l'Associació d'Hostaleria de Girona perquè els seus clients obtinguin entrades gratuïtes durant el cap de setmana del festival. L'abonament del festival costa 25 euros, i 21 euros per als socis del Club Girona Cultura. Hi haurà unes 1.500 entrades a la venda.

L'In-Somni té un pressupost de 66.000 euros, que inclou una aportació substancial de l'Ajuntament i també ajuts de la Diputació, la Generalitat i patrocinadors privats.