Platea canvia perque res no segueixi igual


Diari de Girona

Un dels locals de nit més tradicionals de Girona, tan tradicional que ha estat obert ininterrumpudament des de 1992 i per a molta gent és simplement el local de nit, canvia. El Platea canvia de direcció, canvia d'imatge i canvia sobretot de música, a partir de la nit del 30 d'abril. Una nova etapa no exempta de polèmica però que els seus responsables -quatre joves que han format el col·lectiu As Group- afronten amb ganes. "I amb la il·lusió de convertir Platea en el local de tots els gironins".
La polèmica a què al·ludíem d'inici ve precisament a causa dels canvis en la música. Desapareix la Sala Tourmix, que els dijous duia grups indies i emergents a tocar en directe, i desapareix el tipus de música electrònica, house i moderna que s'hi escoltava els caps de setmana, cosa que, com és natural no agrada tothom (i a les xarxes alguns ja han mostrat el seu descontentament). En canvi, s'hi prepara un ambient més "de festa major", en paraules dels seus responsables. Però que ningú vegi un to pejoratiu en aquesta expressió. As Group no farà res més que traslladar a Platea el que tan bé els funciona des de fa mesos al seu primer local, As de Copes: música de la de tota la vida. Perquè ens entenguem, a Platea s'hi podrà escoltar ara -com ja s'hi escoltava anys enrere- pop i rock català, espanyol i internacional. Desde Tequila a Sangtraït i Sopa de Cabra, des de The Cure a Rolling Stones, i des de Txarango als Catarres. Festa major, sí, però de les actuals, no d'aquelles en què es ballaven boleros i pasdobles i on el més modern que s'hi escoltava era Luís Aguilé, i si hi havia sort, un lent d'Antonio Machín per fer coneixences amb l'altre sexe.

Es manté el nom
Malgrat que As Group no són els propietaris sinó només els gestors del local, tenien la possibilitat de canviar el nom, cosa que han rebutjat. Platea continuarà existint. "Volem que torni a ser un local per a tots els gironins, on passa tothom en un moment o altre de la nit, com succeïa fa 1o anys", expliquen. Canviaran, això sí, la decoració i els espais, però no de mabera radical. A la llarga, es pintarà la façana d'un altre olor. Una part del personal també es renovarà. 
"Pretenem que tothom s'hi senti com a casa, que la gent canti i balli, que participi. I que hi convisquin sense problemes gent de molt diverses edats", asseguren, posant com a exemple el que en poc temps han aconseguit a As de Copes. 
També es troba entre les previsions efectuar-hi celebracions privades, amb servei de càtering.