L'ordenança per a la millora del turisme a Lloret, en vigor


El Punt - Avui - JORDI GONZALO

L'ordenança per a la millora del turisme a Lloret, en vigor La normativa sobre civisme i convivència i la de via pública es posen avui en funcionament

Se sancionen pràctiques com ara el ‘balconing' i el consum massiu d'alcohol per evitar més aldarulls

Avui, 6 de juny, entren en vigor la nova ordenança de civisme i convivència i la de via pública de Lloret de Mar. Normatives que neixen després dels aldarulls de l'estiu passat amb l'objectiu, precisament, que no es repeteixin.
Una part de les prohibicions tenen a veure amb el consum massiu d'alcohol. Per evitar-ho es prohibeixen les promocions, com ara la barra lliure, els “2x1” o “3x1”, els “happy hour” i similars. També es prohibeix el consum d'alcohol i drogues al carrer. Una altra part important del text que avui entra en vigor és el relacionat amb la prostitució i l'oferiment de serveis sexuals a la via pública, que també es persegueixen, així com la mendicitat i també la publicitat sonora al carrer. La nova ordenança de civisme i convivència també és molt estricta amb el respecte a l'arbrat i el mobiliari urbà, i en especial, amb la convivència entre veïns, sobretot pel que fa a sorolls.

Es prohibeix el burca
Quant a la manera de vestir, d'una banda es prohibeix el burca i altres vels integrals, i de l'altra, anar només amb banyador fora de la platja i la primera línia de passeig marítim. El text preveu sancions de fins a 3.000 euros segons la gravetat dels fets i la reincidència de qui els comet. També permet multar els responsables dels locals i els organitzadors de festes. El text preveu la possibilitat de suplir les sancions lleus amb sessions formatives o treballs per a la comunitat.
L'ordenança de civisme i convivència va ser aprovada al ple del maig amb els vots del govern local (CiU i ERC), el PSC, el PP i el regidor no adscrit. ICV-EUiA s'hi va abstenir i el Millor hi va votar en contra.