Presentació oficial del tercer àlbum de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC)


Gironit.com

 La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) presentarà oficialment aquest divendres 26 a l’Auditori de Girona el seu tercer treball discogràfic Amb Catalunya al cor, un recull d’obres emblemàtiques que formen part de la nostra cultura i la nostra tradició. En aquest concert està prevista l’estrena de dues composicions: Perfum mediterrani de Francesc Cassú i En els braços de la mare, de monsenyor Valentí Miserachs, president de l’Institut Pontifici de Música Sacra.

La SCCC, creada l’any 2008, ha assolit nombrosos èxits des de la seva formació, com ara la interpretació del concert de Cap d’Any ofert per TV3. En el concert de l’Auditori de Girona, patrocinat per l’empresa gironina Metalquímia, interpretaran les peces d’aquest darrer treball, que inclou cançons tradicionals com ara La Balanguera, fragments de Cançó d’amor i de guerra, de Rafael Martínez Valls, i de Mar i cel d’Albert Guinovart, entre d’altres.

La SCCC és una formació inèdita que combina l’experiència dels instruments de corda de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà amb el talent dels instrumentistes de La Principal de la Bisbal, els quals substitueixen els instruments de vent de les tradicionals orquestres simfòniques (oboès, flautes, clarinets, fagots) pel personalíssim so de la cobla.

Per arrodonir els colors i el ritme, la SCCC compta també amb una arpa i amb la corresponent secció de percussió de la mà de Melani Molina i David Pellicer, reconeguts professionals que actuen amb l’Orquestra Filharmònica de Catalunya. Abans d’aquest tercer treball que presentarà a l’Auditori ha editat dos àlbums: Sardanes per al món i Inoblidables en concert.