La música creix al Pla de l'Estany


RAMON ESTÉBAN - www.elpunt.cat

La mezzosoprano Claudia Schneider, que cantarà a Fontcoberta acompanyada al piano d'Alfredo Armero. Foto: EFE.
Amb vuit concerts, el cicle Música i Patrimoni es converteix en temporada

Després de sis edicions en què la programació es dividia en dos cicles anuals, Música i Patrimoni al Pla de l'Estany fa un salt quantitatiu i es converteix en una temporada de concerts que dura de novembre a juny. Els organitzadors –Joventuts Musicals de Banyoles, que ho programa, i el Consell Comarcal, que ho finança– es mantenen fidels a la idea fundacional, que és portar la música clàssica als municipis del Pla de l'Estany, al marge de Banyoles, ciutat on ja disposen d'una programació estable, i promocionar el patrimoni arquitectònic local que serveix d'escenari. “També mirem de combinar valors emergents amb noms ja consolidats”, va remarcar el programador, Miquel Cuenca, que ahir va presentar la nova temporada en companyia del president del Consell Comarcal, Jordi Xargay.
El cartell, a base d'actuacions de petit format, és molt engrescador. Per començar, aquest diumenge actua a l'església de Sant Cebrià d'Esponellà el quartet de saxofonistes SAX 3+1, que Cuenca va qualificar la millor formació de l'Estat en el seu gènere. El 12 de desembre serà el torn del guitarrista Pau Figueras, a l'església de Sant Andreu de Serinyà; el 16 de gener oferiran un recital a Can Jan de la Farrés de Fontcoberta la mezzosoprano Claudia Schneider i el pianista Alfredo Armero; el 27 de febre, a Santa Maria de Porqueres, tocaran Laia Puig (violoncel) i Saori Tomidokoro (piano); el 20 de març, a Sant Pere de Cornellà, ho farà el grup de vent Quintet Frontela; el 24 d'abril, un altre cop a Sant Andreu de Serinyà, actuaran el violinista Miquel Colom i el pianista Denis Lossev; el 22 de maig, a Sant Martí de Sant Miquel de Campmajor, ho faran el pianista Diego Catalán; i finalment, el 12 de juny, els guitarristes Jonathan Helbig i Julius Voight, a la Sala de Camós.
Aquest cop hi ha dos escenaris nous: els d'Esponellà i de Sant Miquel de Campmajor. Per això, abans dels concerts hi haurà una visita guiada. Totes les actuacions comencen a les set de la tarda i són gratuïtes.