CURS DE SO PROFESSIONAL – MÒDULS FORMATIUS


Gironit.com

El projecte de La Casa de la Música LA MIRONA compleix 5 anys el proper setembre. En aquests darrers 5 anys han estat moltes les activitats i cursos que s’han organitzat, però sens dubte el curs de so – Iniciació ha estat sempre un dels que ha tingut més acceptació per la seva vessant que lliga l’interès per la música i la formació professional. Si bé fins ara el curs era un curs bàsic d’iniciació de 50 hores, han estat molts els alumnes que posteriorment s’han dedicat professionalment al món del so. En la passada edició 2009, es van exhaurir totes les places i des de la casa de la música s’ha volgut donar cobertura a una necessitat palesa a casa nostra, en un moment en el que la formació és una eina importantíssima de cara a trobar noves sortides professionals. A les comarques gironines és gairebé impossible obtenir formació en so i cal que els interessats es desplacin sempre a Barcelona.
Per al proper curs es vol fer un pas mes de cara a ampliar la formació en so, per tal de no fer només un curs d’iniciació, sinó oferir 3 mòduls que permetran una formació més ampliada i en funció del perfil professional que vol obtenir cada alumne. El curs s’ha dividit en 3 mòduls que aniran d’octubre a juny. El primer és l’ampliació del curs que es venia fent fins ara, de so bàsic, en el qual es posen els fonaments teòrics i pràctics per a qualsevol persona que es vulgui iniciar en el so. S’ha ampliat de les 50 hores que es venien fent fins ara i ara serà de 100 hores per tal de tenir una base molt complerta a l’hora de poder afrontar qualsevol dels mòduls posteriors.
A partir d’aquesta base comuna, s’estableixen dues línies: el mòdul de so directe per a espectacles i el mòdul de producció i mescla de música amb edició digital. Amb aquests 2 mòduls es vol oferir la possibilitat de que cada alumne pugui triar quina de les vessants del so li interessa més: si el món del directe o el món de l’estudi. Els horaris i calendari dels 2 mòduls també s’han confeccionat per tal que es puguin fer els 2 mòduls alhora si s’hi està interessat. Aquests mòduls consten també de classes teòriques i pràctiques. Per tal d’accedir als mòduls 2 i 3, caldrà haver fet el mòdul 1 o passar una prova de coneixements bàsics en so. Totes les classes teòriques es faran a la Factoria Cultural Coma-Cros i les pràctiques a LA MIRONA.

Més informació i inscripcions a www.lamirona.cat

MÒDUL 1: SO BÀSIC. 100 hores.
La teoria bàsica del so. Els fonaments teòrics per poder posar un peu a l'estudi o als escenaris; la física, la percepció, els components tècnics i la seva utilització, taules, microfonia, la equalització i la dinàmica. Requisits: no cal formació prèvia.
PEL MODUL 1 ES RECONEIXEN 3 CRÈDITS DE LA UDG VÀLIDS PER A TOTES LES FACULTATS
 
MÒDUL 2: SO DIRECTE PER A ESPECTACLES. 80 hores
Adquireix les habilitats necessàries per sonoritzar un espectacle en viu; l'acústica, els components dels sistemes, les tècniques de sonorització i la producció. Requisits: cal haver fet el mòdul 1 o superar una prova de coneixements.
  
MÒDUL 3: PRODUCCIÓ I MESCLA DE MÚSICA AMB EDICIÓ DIGITAL. 50 hores.
Familiaritza't amb l'estudi de gravació, la producció musical i les eines digitals a través del procés complet; la sessió de gravació, edició, mescla, postproducció i master. Requisits: Cal haver fet el mòdul 1 o superar una prova de coneixement.
 
Objectius: Iniciar professionals tècnics en el camp del so en directe.
 
Lloc : Factoria Cultural Coma Cros – Sala La Mirona
Data Inici: 4 octubre 2010
Horaris: Dilluns i Dimecres de 19:30 a 22:00h
Professor: Pep Barrachina
Informació: tel. 972 200 122 i activitats@lamirona.cat

Demanar per Eduard Bonet
Inscripcions a partir de l’1 de setembre. Places limitades.
 
Les places s'adjudicaran per estricte ordre d'inscripció i pagament de la matrícula.