Esperanza Spalding, l’aposta del Festival de Cadaqués pels nous valors internacionals del jazz


Gironit.com

Amb només 25 anys, la cantant, contrabaixista i compositora de Portland (Oregon, EE.UU.) Esperanza Spalding és un dels valors amb més projecció de l’escena jazzística internacional. Amb una veu angelical i unes aptituds extraordinàries pel ritme, Spalding és tot un fenomen als Estats Units i comença a ser reconeguda arreu del món. En dues ocasions ja ha actuat a la Casa Blanca, una d’elles, en l’homenatge a Stevie Wonder. Com a artista predilecta del president dels Estats Units Barack Obama, la jove contrabaixista també va tocar a la cerimònia d’entrega del Premi Nobel de la Pau el 2009.

Tot i la seva joventut, Esperanza Spalding ha col·laborat amb algunes de les figures més reconegudes del jazz internacional com el pianista Michel Camilo, el baixista Stanley Clarke, el vibrafonista Dave Samuels, els guitarristes Pat Metheny i Lionel Loueke, la cantant Patti Austin o els saxofonistes Donald Harrison i Joe Lovano. A més, ja té al mercat dos sensacionals discos en solitari.

Aquest estiu, Spalding farà una intensa gira per Europa per presentar el seu darrer treball discogràfic Esperanza acompanyada per Dana Hawkins, a la bateria, Leo Genovese, al piano, i Ricardo Vogt, a la guitarra. El 39.3 Festival Internacional de Música de Cadaqués acollirà un dels pocs concerts de la compositora nord-americana a l’Estat espanyol. Serà el dia 1 d’agost, a l’escenari de Sa Conca.

Les entrades pel concert d’Esperanza Spalding i per l’anteriorment anunciat de l’Orquesta Buena Vista Social Club® i Omara Portuondo (5 d’agost) ja es poden adquirir a través del web www.festivalcadaques.cat.