Maria João Pires torna a l'Auditori de Girona acompanyada per la Staatskapelle de Weimar


Gironit.com

MARIA JOÃO PIRES
 La pianista portuguesa interpretarà el tercer concert de Beethoven sota la
direcció del prestigiós Leopold Hager

La Staatskapelle de Weimar és una de les orquestres més antigues i
prestigioses d’Alemanya

L’ART D’UNA PIANISTA INQÜESTIONABLE
Maria João Pires torna a l’escenari de l’Auditori de Girona dos anys després del gran èxit que va assolir amb el seu recital de presentació. Si aleshores va seduir amb un recital en solitari, ara fascinarà interpretant el tercer concert de Beethoven, acompanyada de la Staatskapelle de Weimar i el mític director Leopold Hager. Una nova oportunitat de gaudir d’una pianista inqüestionable i admirada per les seves lectures transparents i femenines.


MARIA JOÃO PIRES
L’artista portuguesa va néixer a Lisboa el 1944 i va començar a tocar el piano amb només 3 anys. El 1953 va ingressar al Conservatori Nacional de Lisboa i més tard, a través d’una beca, va estudiar a la Musikhochschule de Munic. El 1970 va obtenir el primer premi en el Concurs Internacional Bicentenari de Beethoven de Brussel·les, que la va projectar internacionalment. El 1986 va debutar a Londres, el 1987 a París, Amsterdam i Hamburg, el 1989 a Nova York i el 1990 al Festival de Salzburg, amb l’Orquestra Filharmònica de Viena. Ha col·laborat amb primeres figures com Augustin Dumay, Jian Wang o Ricardo Castro i ha treballat amb directors com Claudio Abbado, Riccardo Muti o Kurt Masur.

STAATSKAPELLE DE WEIMAR
L’Orquestra Estatal de Weimar és una de les orquestres més antigues i prestigioses d’Alemanya. Entre les primeres personalitats musicals vinculades per la seva obra a l’orquestra hi ha Johann Hermann Schein i Johann Sebastian Bach. Ha tingut com a directors a cèlebres compositors com Joahnn Nepomuk Hummel, Franz Liszt o Richard Strauss, després del qual, el 1919 la formació va prendre el nom d’Orquestra Estatal de Weimar. Ha actuat gairebé a tots els grans escenaris d’Europa, com el Festival de Música de Dresden, a la Tardor de Praga, o el Brucknerfest.

LEOPOLD HAGER
Leopold Hager va néixer a Salzburg el 1935. Després de cursar els seus estudis musicals, va ser nomenat primer director de l’Òpera de Colonia. Posteriorment, també ha dirigit l’Orquestra del Mozarteum i del Landerstheater de Salzburg i ha estat director convidat de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i de l’Orquestra Filharmònica de Viena, entre d’altres. 

Programa:
L. VAN BEETHOVEN: Obertura “Coroliano” Op. 62
L. VAN BEETHOVEN: Concert per a piano i orquestra núm. 3, en do m Op. 37
F. SCHUBERT: Simfonia núm.1 en Re M, D.82