El Centre Cultural la Mercè celebra els seus 25 anys amb l’exposició de producció pròpia CCM 25


Gironit.com

 El 25è aniversari es complementarà amb una conferència de Josep Ramoneda, director del CCCB el proper dimecres 17 de febrer

El Centre cultural la Mercè celebra el 25è aniversari de la seva obertura com a centre cultural de la ciutat de Girona amb una exposició produïda pel mateix centre que incideix en les vivències que omplen aquest aniversari.

Aquesta exposició ressegueix el passat, present i futur del Centre Cultural la Mercè. El viatge s’inicia en el passat més llunyà, quan l’edifici era un convent de mercedaris i, segles més tard, quan va passar a ser hospital militar; continua pel passat més recent i pel present, format per centenars d’activitats culturals i, sobretot, per les vivències de moltes persones que formen part d’aquestes parets. I també apunta al futur, en què la transmissió del coneixement prendrà noves formes i noves mirades.

L’exposició compta amb un apartat documental i històric que repassa la història de l’edifici abans de convertir-se en centre cultural i també mostra una selecció d’activitats, publicacions i peces musicals que han estat importants en aquests anys. Destaca especialment el tractament de la vivència de les persones que han marcat i marquen la història del centre, recollit gràcies a un video realitzat amb la participació de molts testimonis i amb la creació d’un apartat interactiu perquè els usuaris puguin deixar el seu comentari.
L’exposició també consta de peces artístiques realitzades expressament per a l’ocasió i que donen visions personals i creatives del present i el futur de l’equipament.

CCM 25. Artistes, intel·lectuals i escriptors participants:
- Xavier Carmaniu
- Ariadna Pagès
- Irene Serrat
- Josep Maria Fonalleras
- Núria Esponellà
- Vicenç Pagès
- Víctor Sunyol
- Manel Bayo
- Lluïsa Xarnach
- Dani Garcia
- Carlos Ruiz Brussain

Per celebrar el 25è aniversari del centre l’exposició és complementa amb una conferència de Josep Ramoneda, director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el proper 17 de febrer (19.30 h.) –nova data!-. La conferència porta per títol Els centres culturals en els nous entorns de la creació contemporània.