Quimi Portet presenta el seu darrrer treball ”VIATGE A MONTSERRAT” a L’AUDITORI DE GIRONA


Gironit.com

 El músic tocarà amb l’Orquestra Filharmònica de Cro-magnon, integrada pels músics que l’acompanyen habitualment

Aquest és el setè àlbum de la seva carrera en solitari, un disc que va editar el setembre i amb el qual està girant per tot Catalunya

Quimi Portet és un músic lliure i imaginatiu que ja porta deu anys de carrera en solitari i set cds editats. Portet arriba a l’Auditori de Girona el proper diumenge 7 de febrer per presentar Viatge a Montserrat (Música Global, 2009), un àlbum que va editar el setembre passat i amb el qual està girant per tot Catalunya.

Guitarrista, intèrpret, compositor i productor, Portet és l’artífex d’uns treballs molt personals i inconfusibles, que porten sempre la seva empremta ben marcada. El músic ha sabut trobar el seu lloc dins un univers oníric, surrealista i lluminós, i l’ humor i l’alegria emplenen les lletres de les seves cançons, petites històries d’emocions i pensaments efímers. Viatge a Montserrat és el setè disc de la seva carrera i per interpretar-lo, s’envolta dels grans músics que l’acompanyen habitualment.

QUIMI PORTET
Quimi Portet va néixer a Vic el 1957, però molt aviat es va traslladar a Barcelona. De molt jove ja va formar part dels grups The Kilimanjaros, The Dumpers, Kul de Mandril i posteriorment de Los Rápidos, Los Burros i El Último de la Fila, amb qui assoliria un gran èxit.

La seva carrera en solitari va començar quan encara era component d’El Último de la Fila i va enregistrar amb pocs mitjans Persones estranyes (1987). Deu anys més tard i quan ja s’havia anunciat la dissolució d’El Último de la Fila, va publicar Hoquei sobre pedres (1997), un àlbum de pop-rock que va rebre el premi al millor disc de l’any en la 10a edició del Festival Altaveu. El 1999 edita Cançoner electromagnètic i el 2001 Acadèmia dels somnis, un treball més irònic que els anteriors amb col·laboracions com la de Pau Donés, Adrià Puntí i Ángel Celada.

Tres anys més tard arriba La Terra és plana i posteriorment Matem els dimarts i els divendres (2007), on Portet segueix en la línia poètico-irònica. Amb Viatge a Montserrat, el seu darrer treball, explora una estètica musical més elaborada i intensa. L’àlbum compta amb la producció d’Albert Pla. És potser un disc més rocker que els anteriors, com demostra el primer tema del CD, l’instrumental Música per a cremar autobusos. Sense deixar de banda la seva ironia característica, Portet combina el rock i la música popular amb la cançó d’autor, amb temes tan inoblidables com Excursionista, Cançó ingràvida o Homes i dones del cap dret, dedicada a Adrià Puntí.

Concert en col·laboració amb Barnasants.

Viatge a Montserrat
Jordi Busquets, guitarra
Antonio Fidel, baix
Xarli Oliver, bateria
Quimi Portet, veu i guitarra